пʼятниця, 30 січня 2015 р.

Вибір ресторану: що важливо знати?

Одним із основних моментів підготовки до весілля є вибір місця його проведення. Це можуть бути найрізноманітніші місця: на природі, вдома, у заміському комплексі, на літній терасі, на теплоході, в бенкетному залі або навіть замку. Однак, найпоширенішим варіантом, у зв'язку із найбільшою зручністю, вважається ресторан.
До вибору ресторану варто поставитись відповідально і без зайвого поспіху, адже це один з найскладніших і вирішальних процесів у передвесільній підготовці.
Що потрібно знати, щоб у найважливіший день не з
іткнутись із проблемами пов'язаними із рестораном, читайте далі. 


Для початку варто ознайомитись із локацією по фото та відгукам в інтернеті, зокрема, звернути увагу чи її місцезнаходження відповідає Вашим побажанням: за містом, біля водойми, в центрі міста, в парковій зоні, т.д. Зверніть увагу і на наявність парковки, так як досить часто гості з'їжджаються на своїх машинах, тому для них важлива наявність останньої безпосередньо біля ресторану або поблизу. В іншому випадку доведеться знайти альтернативні варіанти розміщення транспорту. Зауважте співвідношення кількості гостей із місткістю залу - усі гості повинні не тільки комфортно розміститися за святковими столами, а й мати можливість потанцювати, взяти участь у весільних розвагах. Залежно від кількості запрошених можна винайняти ресторан цілком або окремий зал. Великі ресторани, як правило, мають кілька бенкетних залів, один з яких може підійти для проведення застілля, а інший - для забави. Поцікавтеся скільки місця є для танців, яке розміщення столів пропонується, які є варіанти розміщення президії.Важливим моментом стане і відповідність ресторану обраній концепції. Так, весіллю в європейському стилі не надто пасуватиме ресторан в українському стилі, незважаючи на приємні ціни, смачну кухню і доброзичливість адміністратора. Врахуйте і те, чи Ви плануєте виїзну реєстрацію шлюбу. Для виїзних церемоній дуже добре підійдуть заміські ресторани або ж ресторани зі своїм внутрішнім двориком. Також зважайте на сезон весілля, оскільки для літньої пори значно суттєвішою є наявність тераси, двору або водойми неподалік. Дізнайтесь чи територія для виїзної церемонії безкоштовна і як розраховують час для неї, якщо на території ресторану буде проходити кілька весіль.

Необхідно також звернути увагу на вартість замовлення на одного гостяЗ'ясувати ціни не складно, оскільки кожен ресторан має сформоване меню з інформацією про страви та середню ціну на одну людину. Проте уточніть як відбувається оплата за їжу для дітей та весільних підрядників, які працюють з Вами цілий день (фотографа, відеографа і т.д.) і чи дозволяються свої алкоголь, соки, вода, фрукти, торт, а також скільки коштуватиме нарізати свою їжу. Попросіть приклад меню на вказану ціну і прослідкуйте чи такий стіл не виглядатиме бідно. Дізнайтесь, яку кухню готують, чи мають фірмову страву і яку саме, коли складається меню, коли можна вносити останні коригування, як відбувається таймінг виносу страв.
Крім того, щоб уникнути неприємних сюрпризів, варто заздалегідь з'ясувати кількість офіціантів, які обслуговують гостей, і до якого часу працює ресторан. Одні заклади працюють «до останнього клієнта», інші - за продовження часу цілком можуть зажадати додаткову оплату. Щоб це питання не зіпсувало Вам настрій під час весілля, варто заздалегідь все уточнити.
Також дізнайтесь чи можна змінити кількість гостей і які зручності для них забезпечує ресторан: с
кільки туалетних кімнат у закладі передбачено, чи є спеціальна зона для курців, чи працює система кондиціонування і наскільки добре, скільки потрібно часу на обігрів / охолодження приміщення.
В жодному разі не залишайте без уваги фінансові питанняЗавжди запитуйте, що потрібно додатково оплачувати і порядок цін: чи включена орендна плата за зал в зазначену вартість весільного бенкету, якою може бути мінімальна сума замовлення, щоб заклад був закритий для сторонніх, суму за всі послуги, терміни оплати, а також умови оплати і сума неустойки, якщо умови договору будуть порушені. Нерідко в ресторанах передбачається система знижок: за раннє бронювання, при різних умовах замовлення, безкоштовний номер для молодят. Тому ці приємні нюанси також варто дізнатися заздалегідь.
Не забудьте і про інші організаційні питання, такі як:
  • Чи можуть молодята розбити весільні келихи; 
  • Чи можуть гості посипати молодих пелюстками троянд при зустрічі;
  • Чи є холодильник для весільного торта і принесених продуктів; 
  • Чи потрібно складати список реквізиту декораторам;
  • Який текстиль використовується і чи можна надати свій;
  • Чи є кімната / номер для переодягання артистів і як оплачується;
  • Що не входить у вартість обслуговування;
  • Чи є якісь обмеження в ресторані, і чи існує система штрафів (обмеження по звуку, запаленню свічок, салюту, ліхтарикам, кріпленням до стін, стелі, завісів; часу роботи флористів; можливості використання музичного обладнання та інших матеріалів: драбини, додаткових столів тощо);
  • Які додаткові послуги надає ресторан, що адміністрація зобов'язується дозволити (музиканти, прикраси залу, ін.)
Зваживши всі за і проти та зробивши вибір, бажано убезпечити себе від непередбачених ситуацій та несумлінності і укласти офіційний договір, в якому крім основних умов надання послуг, варто прописати всі додаткові пункти.
Як бачите, тонкощів роботи з ресторанами маса! І ніхто ніколи ні від чого не застрахований. Присутність організатора та координатора дуже спрощує Ваше життя. Саме вони зможуть вирішити виникаючі проблеми без зайвих хвилювань для батьків, молодят і гостей. 

Немає коментарів:

Дописати коментар